19/03/2024

YTR Ventspils 2015

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās aizraujošais Youngtimer Rally Ventspils 2015. Jau agrā sestdienas rītā Ventspils Ostas ielas promenādē pulcējās 30 klasiskie spēkrati no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Dalībnieku vidū varējām redzēt tādus interesantus spēkratus kā Porsche 911 Turbo, 944 Turbo, Triumph TR7, Peugeot 205GTI un daudzus citus.
Pasākuma atklāšanā, ko vadīja Oskars Kaņeps-Kalniņš, arī bija iespēja dzirdēt intervijas ar dalībniekiem, par viņu spēkratiem un mērķiem šim pasākumam. Pēc tam tika dots starts slēgtajiem 3.73km garajiem Ventspils pilsētas posmiem, kuros dalībniekiem bija jāuzrāda pēc iespējas precīzāks laiks, ņemot vērā doto vidējo ātrumu. Šajā posmā paši precīzākie Pro klasē bija Elmārs Tikums/Arnis Modris ar Opel Ascona un Valdo Urb/Kristi Matiisen ar SAAB 96, Semi-Pro klasē Harijs Gerķis/Simona Gerķe ar Opel Manta, bet fotoorientēšanās brauciena ieskaitē – Gatis Laksa/Edgars Ūdris ar Renault 11.
Kad pilsētas posms bija noslēdzies, policijas pavadībā cauri pilsētai, devāmies uz nākamajiem posmiem. Puse no dalībniekiem sāka savu fotoorientēšanās maršrutu, bet otra puse uz pirmajiem grants regularitātes posmiem Alsungas pusē. SRS3, SRS4 “Opel” posmos precīzākie atkal bija E.Tikums/A.Modris, kuri arī ieguva Opel speciālo balvu – jauno Corsa ar pilnu bāku degvielu uz nedēļas nogali.
Pēc šiem diviem posmiem visi dalībnieki satikās Kuldīgā, kur automašīnas jau ar pirmajiem rallija putekļiem bija iespējams apskatīt pilsētas iedzīvotājiem un viesiem. Sportiskā dienas daļa noslēdzās ar 18.45km “Express Auto Parts” posmu, kurā šoreiz labākie Pro klasē bija Normunds Kalvāns/Ingus Mikuda ar SAAB 96, bet Semi-Pro klasē Kristaps Rikāns/Ingmārs Birks ar Porsche 944 Turbo. Visi dalībnieki noguruši, bet priecīgi finišēja Ventspils Piejūras Kempingā, kur pēc vakariņām arī jau uzzināja pirmās dienas rezultātus.
Rallija otrā diena sākās ar CSDD braukšanas eksāmenu, kur pilotiem bija jāuzrāda pēc iespējas labāks laiks izpildot dažādas figūras. Arī šajā disciplīnā nepārspēts palika E.Tikums ar Opel Ascona.
Kamēr fotoorientēšanās brauciena dalībnieki apmeklēja Ventspils Planetāriju, rallija braucēji devās uz pēdējo 28.13km garo grants posmu “ADParts”. Arī šoreiz Pro klasē labākie bija N.Kalvāns/I.Mikuda, bet Semi-Pro klasē uzvaru izcīnīja Jānis Kopštāls/Jānis Lesītis ar Alfa Romeo 75.
Visi dalībnieki devās uz Dundagu, kur viņus sagaidīja noslēdzošais un, iespējams, pats aizraujošākais etaps – “Dundžiņdops” – slēgts 1.47km garš sinhronās regularitātes pilsētas posms, kurš pieprasīju lielu koncentrēšanos un izturību gan no stūrmaņa, gan pilota. Noslēdzošajā posmā Pro klasē uzvaru izcīnīja E.Tikums/A.Modris, Semi-Pro klasē absolūti labākie bija Ainārs Gailītis/Dita Gailīte ar SAAB 900 Convertible, kuri arī saņēma Dundagas specbalvu. Fotoorientēšanās brauciena ieskaitē arī bez nevienas kļūdas labākiem bija Donatas Devenis/Darius Ambložiejus ar Porsche 944.
Pasākums noslēdzās ar Dundagas pils apmeklējumu un uzvarētāju apbalvošanu. Kopvērtējuma rezultāti sekojoši:
Pro
E.Tikums/A.Modris, Opel Ascona
N.Kalvāns/I.Mikuda, SAAB 96
J.Kundziņš/A.Pāpe, VAZ 2106
Semi-Pro
K.Rikāns/I.Birks, Porsche 944 Turbo
J.Kopštāls/J.Lesītis, Alfa Romeo 75
A.Gailītis/D.Gailīte, SAAB 900 Convertible
Fotoorientēšanās
D.Devenis/D.Ambložiejus, Porsche 944
A.Toniste/M.Arro, Triumph TR7
M.Stengrevics/D.Valeinis, VAZ 2105

VISI REZULTĀTI

Organizatori vēlas pateikt lielu paldies Ventspils Pilsētas Domei par atbalstu pasākuma organizēšanā, bez kā šis pasākums nebūtu iespējams tādā formātā kā mēs to izbaudījām. Paldies Opel, kas mums palīdzēja ar transportu un degvielu, lai sagatavotu un pavadītu šo pasākumu. Paldies CSDD Ventspils nodaļai par iespēju izmantot mācību laukumu. Paldies Youngtimer Rally Čempionāta ģenerālsponsoram Vanilla Travel, atbalstītājiem ADParts, Express Auto Parts un CareClinic. Un milzīgs paldies Dundagas pašvaldībai par aizraujošo pilsētas posmu un lielisku pasākuma noslēgumu!

Tikpat liels paldies Odrijai Heinrihsonei, kura cītīgi divas dienas fotografēja visu pasākumu un pašlaik šķiro un apstrādā simtiem fotoattēlu!

Par RETROTEHNIKA

Check Also

Youngtimer Rally Sigulda 2015

Youngtimer Rally Track Day 2015

Youngtimer Rally Ventspils 2015

No 4. līdz 5. jūlijam norisināsies gada lielākais Youngtimer automobiļu pasākums «Youngtimer Rally Ventspils 2015», …