19/03/2024

Youngtimer Rally Ventspils 2015

No 4. līdz 5. jūlijam norisināsies gada lielākais Youngtimer automobiļu pasākums «Youngtimer Rally Ventspils 2015», kuru organizē Latvijas Antīko automobiļu klubs.

Šis rallijs ir paredzēts «youngtimer» kategorijas spēkratiem, kas ražoti 20.gadsimta sešdesmitajos, septiņdesmitajos un astoņdesmitajos gados. Jau šobrīd pasākumam ir pieteikti tādi interesanti spēkrati, kā rallijam sagatavots Moskvich 408, Opel Manta, Rover Mini, Porsche 944 Turbo, SAAB 900 kabriolets. Kopumā pasākumā plāno piedalīties ap 35 ekipāžām no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, Somijas un Azerbaidžānas.
Agrā sestdienas (4.jūlijs) rītā sāksies dalībnieku reģistrācija, kam sekos pasākuma atklāšana, instruktāža, intervijas ar dalībniekiem un citas aktivitātes. Dalībniekiem ir sarūpētas svaigas emocijas, jo rallija pirmais posms būs satiksmei slēgta Ventspils pilsētas trase. Ar parādes braucienu caur Ventspili arī noslēgsies aktivitātes pilsētā un dalībnieki dalīsies divos maršrutos – uz regularitātes ralliju pa grants ceļiem vai foto orientēšanās braucienu pa Ventspils un Kuldīgas rajoniem. Regularitātes rallija posmi norisināsies Kuldīgas apkaimē, iekļaujot arī Eiropas rallija čempionāta posma ceļus. Pēc pusdienu pauzes Kuldīgā turpināsies gan foto orientēšanās, gan regularitātes rallijs. Pirmā diena noslēgsies Ventspils Piejūras Kempingā.
Svētdienas pirmā disciplīna būs dalībnieku prasmju pārbaude CSDD braukšanas eksāmenā. Regularitātes rallija dalībniekus sagaida vēl viens grants posms, kamēr foto orientēšanās dalībnieki ar dažādiem uzdevumiem dosies Dundagas virzienā, kur visus sagaida pusdienas un Dundagas pilsētas posms ar noslēgumu un apbalvošanu Dundagas pilī. Šis pasākums būs arī viens no Youngtimer Rallija Čempionāta posmiem.
Vairāk informācijas Youngtimer Rallija mājaslapā.

Par RETROTEHNIKA

Check Also

Youngtimer Rally Sigulda 2015

Youngtimer Rally Track Day 2015

YTR Ventspils 2015

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās aizraujošais Youngtimer Rally Ventspils 2015. Jau agrā sestdienas rītā Ventspils Ostas …