19/03/2024

Interesanti tehnikas eksemplāri izsolēs ASV

Seno spēkratu entuziastiem ir iespēja krietni patukšot sava konta saturu un iegādāties kādu sen gribētu vai arī nupat iepatikušos braucamrīku – vairāki ASV izsoļu nami tuvākajās dienās piedāvās simtiem dažādu auto un moto tehnikas vienību dažādām gaumēm un maciņa biezumam. Izsolēs tiks piedāvāti gan pavisam svaigi, gan arī vairāk kā gadsimtu veci braucamrīki, gan tikai dažus ASV dolārus vērtas detaļas un piederumi, gan arī vairāk kā miljonu vērti automobiļi.

Tuvākajās dienās uzmanība galvenokārt tiks pievērsta divu riteņu braucamrīkiem – Lasvegasā vienlaicīgi notiks trīs izsoles, kurās tiks piedāvāti motocikli, velosipēdi, seno motociklu detaļas un dažādi ar tiem saistīti priekšmeti.

12.-14.janvārī Auctions America rīkotajā izsolē būs iespēja iegādāties vairākus senus braucamrīkus kā, piemēram, 1902.gadā ražoto Whitley, kurš ir vienīgais līdz mūsdienām saglabājies šāds eksemplārs. Izsolē tiks piedāvāts 1899.gada De Dion-Bouton tricikls, ievērojams ar to, ka pagājušā gadsimta divdesmitajos gados to ASV ieveda Vincents Bendikss, kurš izstrādāja automobiļu bremžu sistēmu, saviem pētījumiem izmantojot inovatīvās De Dion-Bouton priekšējās bremzes. Tomēr vislielākā uzmanība visdrīzāk tiks pievērsta vienam no pasaulē vecākajiem braucamrīkiem – 1894.gadā ražotajam Roper motociklam ar tvaika dzinēju. Izstādes organizatori ar šī eksemplāra pārdošanu cer uzstādīt jaunu pārdošanas cenas rekordu.

Vairāk informācijas par pasākumu: Auctions America by RM

12.janvārī turpat netālu, Lasvegasā arī izsoļu nams Bonhams rīkos motociklu un ar tiem saistīto priekšmetu izsoli. Izsolē tiks piedāvāti arī daži velosipēdi. Atsevišķu motociklu vecums pārsniedz gadsimtu, bet plānotā pārdošanas cena rakstāma ar sešciparu skaitli.

Vairāk informācijas: Bonhams

12.-14.janvārī arī MidAmerica Auctions rīko savu izsoli. Tajā varēs aplūkot un iegādāties gan lieliskus senos Harley Davidson velosipēdus, gan arī antīkus motociklus teicamā stāvoklī. Pasākumā varēs iegādāties tādus interesantus eksemplārus, piemēram, kā 1915.gadā ražotu bet nemaz nelietotu Iver Johnson Twin motociklu.

Vairāk informācijas: MidAmerica Auctions

Par RETROTEHNIKA

Check Also

Youngtimer Rally Sigulda 2015

Youngtimer Rally Track Day 2015

YTR Ventspils 2015

Aizvadītajā nedēļas nogalē norisinājās aizraujošais Youngtimer Rally Ventspils 2015. Jau agrā sestdienas rītā Ventspils Ostas …